Wednesday, March 19, 2014

LAKSA PALING SEDAP DI KL, PJ DAN MUNGKIN JUGA DI BATAM!!

Hi uolls! Entry kali ni sebenaqnya dah lama akak chombi tulis, tapi duk terperam ja kat pc sebab ada post lain yang lagi meletops vavavom yg perlu dikeluaqkan dulu....kenalah take turn....akak chombi kan tengah nak naikkan rating viewers blog....buat buat tak faham pulokss....

Arwah abah akak dulu lahir kat Permatang Pauh so kira akak ni ada darah utaralah...mak pulak orang Johor.......hukaloh!!! patutlah akak ada iras iras Emma Maembong.....hahhahhahhah ....tapi akak Emma Kembong!!!!

Kalau dah orang utara, op kozlah laksa utara is my feberet food....Sila .focus kepada tajuk ye, kalau sebut Permatang Pauh je mesti otak uolls nak kona kona kan??? Hello! i tak suka politik ....janji i boleh hidup aman damai di bumi yang terchenta ni udah....tak yah nak bergaduh gaduh ........

Zaman akak kecik kecik dulu kalau balik kampung mesti pi makan kat warung laksa tepi sekolah Permatang Pauh...60 sen sepinggan ja ceq!!! Rasanya mak latuk!!! Memang susahlah nak carik rasa macam tu kat Kl ni......apalah diletaknya kat dalam tu kan?.....even la ni kalau akak masak sendiri pun rasa tak sama......ada orang kata istimewanya kat ikan, belacan dan petis.......ntah? laksanya tak berapa masam ( i dun like masam) ada ada rasa manis manis ikan .....

Kadang kadang terfikir gak, apasalah tak skodeng time makcik kedai Permatang Pauh tu masak laksa eh?? Maybe, dulu akak ingat akak akan kawen dengan orang kaya, so besaq nanti tak yahlah masak....hahahhhahhahaha....Kaya ke suami akak?? Kaya budi bahasalah.....hahhahhahhahha

Tapi semenjak arwah abah meninggal dah jarang ke Permatang Pauh...warung laksa tu ada ke, takda ke, akak combi tak pasti......

Akhirnya rindu untuk makan laksa yang sedap sehingga menjilat siku terubat apabila adanya warung jual laksa and cendol kat Jalan Cecawi 6, Kota Damansara. ..rasa laksa utaranya memang first classlah...sebijik macam kat Permatang Pauh..cendolnya pulak...marbeles hokey!!! Walaupun, warung nya macam hidup segan mati tatamau...tapi masakannya...konpem! Boipren lama lalu pun buat buat tak nampak...hahahahha


Kedai ni kat Jalan Cecawi 6, Kota Damansara


cuba tengok budak gomuk ni...baru je makan nasik, boleh sambung makan laksa pulak...


Hello! please lap ayaq liuq tu...


Ni petis ye a.k.a otak udang....home made...



Perasan comellah tu.....maklumlah mak dia kan "Emma Kembong".....hahhahaha


Sempoi je kan warung laksa ni? Meniaga tepi taman je..... tengok warna kuahnya pun akak dah dapat agak mesti sedap......kebiasaannya kuah laksa kalau warna agak agak kelabu dijamin marbelesssss.....

Harga? Murah jer....laksa sepinggan RM3.50, cendol biasa RM2.....kalau tambah pulut or tapai....mahallah sikit dalam RM2.50 ke RM.2.80....

Jangan ingat akak dapat tajaan makan laksa free setahun bila tulis pasal kedai ni ok.....ikhlas ni, memang sedap and rugi kalau tak cuba......kedai dibuka rasanya dalam pukul 11 pagi ke pukul 6 petang je....jangan memandai nak datang malam pulak....

Nak datang malam jugak? Sila masak sendiri ye......

Bubye.....

3 comments:

  1. Akak ni yg sblh lake residence tu kan?
    Asenya lma dia x niaga tup2 de blk.. X smpt nak rsa walau 5 mnt je dgn umah dlu..

    ReplyDelete
  2. tak, yang ni dekat jalan cecawi 6.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bsebelahan ngan 2/storey tu kan? Jln depan sket de 99 speedmart

      Delete

Nuffnang Ads